У Вінниці відбувся інтелектуальний квест “Цілі сталого розвитку ООН”

Новини Вінниці

Понад півсотні вінничан долучилися сьогодні до інтелектуального квесту, який був присвячений глобальній програмі ООН – Цілі сталого розвитку. Інтелектуальні змагання відбулися на Європейській площі. Заявки на участь подали шість команд, хоча насправді охочих взяти участь виявилося значно більше, тому зареєструватися можна було безпосередньо на місці.

Квест складався з 17 станцій, кожна з яких символізувала одну з Цілей сталого розвитку. Волонтери на локаціях розповідали про відповідну глобальну програму ООН, давали завдання учасникам та допомагали їх виконати. За кожне успішно виконане завдання учасники отримували наклейку і лише, пройшовши всі станції, вони мали можливість скласти картинку – символічний будинок успішної і безпечної країни.

«Головна мета інтелектуального квесту ознайомити вінничани з Цілями сталого розвитку ООН. Йдеться про ключові напрямки розвитку країн на період від 2015 до 2030 року, яких сьогодні дотримуються всі держави-учасниці і Україна зокрема. Серед них подолання бідності, якісна освіта, чиста вода та належні санітарні умови, гендерна рівність тощо, – розповідає співорганізатор Даніель Янова. – Під час квесту учасники в простій та інтерактивній формі отримають інформацію про важливі соціальні проблеми, з якими сьогодні маж боротися суспільство. А обізнаність – це перший крок до їх вирішення і зрештою подолання».

Команди складалися з 2 до 5 людей. Учасники проходили від точки до точки і збирати наклейки. Вікових обмежень не було. У квесті брали участь як літні вінничани, так і студенти зі школярами – кожен знайшов щось нове та цікаве для себе. Один з наймолодших учасників 12-річний Дмитро Левицький каже, що вперше дізнався про катастрофічний екологічний стан океанів. Хлопчик захоплюється географією і в майбутньому планує пов’язати свою діяльність з цією дисципліною.

«Я був вражений тим, настільки люди шкодять природі. Тепер звертатиму більше уваги до сортування сміття. Намагатимуся відмовити від ПЕТ-пляшок та не використовувати одноразові пакети», – сказав Дмитро.

 

Квест «Цілі сталого розвитку ООН» у Вінниці відбувся за ініціативи команда «City Day Quest», а співорганізатором виступила місцева громадська організація «Джерело надії». Вінниця стала третім містом в Україні, де відбувся інтелектуальний захід.

Олеся Шуткевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *