Фіскальна служба Вінниччини запрошує громадян-підприємців на звірку платежів

Новини Вінниці

На Вінниччині склалась ситуація, коли мотивуючи відсутністю ведення підприємницької діяльності, платники відмовляються сплачувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Наразі борг із ЄСВ, що обліковується за фізичними особами-підприємцями, перевищує 41 мільйон гривень. А боржниками вважаються майже 10,5 тисяч фізичних осіб-підприємців.

Зважаючи на це, ГУ ДФС у Вінницькій області в черговий раз звертає увагу платників на законодавчі норми щодо адміністрування ЄСВ, які діють з січня 2017 року. Відповідно до них усі фізичні особи – платники податків, незалежно від фінансового результату своєї підприємницької діяльності, зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок у сумі, що має бути не меншою від мінімального розміру збору, який дорівнює 22% мінімальної заробітної плати.

І такий обов’язок зі сплати ЄСВ зберігається за платником податків до його зняття з державної реєстрації у ЄДРПО, яку здійснює державний реєстратор. Разом з тим існуюча заборгованість з ЄСВ не підлягає списанню навіть після зняття з обліку у державного реєстратора.

Відтак, щоб уникнути непорозумінь і неприємних ситуацій з примусового стягнення такого боргу, що можуть виникнути у платників через 3, 5 або навіть через 20 років, ГУ ДФС у Вінницькій області наполегливо радить всім фізичним особам, які до сьогоднішнього дня перебувають в статусі платника податків, звернутися до органів фіскальної служби за місцем реєстрації для звірки належних до сплати сум податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

За інформацією: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *