На Вінниччині гідроспоруди незаконно передають у приватну власність

Новини Вінниці

Чинним законодавством установлено особливий правовий режим використання земель водного фонду. Водночас, органами прокуратури Вінницької області виявлено непоодинокі випадки, які носять ознаки схеми незаконного отримання у власність гідроспоруд через судові рішення у справах за позовами громадян про визнання права власності на безхазяйне майно або про визнання дійсними договорів купівлі – продажу гідроспоруд.

Зокрема, органами прокуратури Вінницької області оскаржено до Апеляційного суду Вінницької області незаконне рішення Погребищенського районного суду Вінницької області про передачу фізичній особі у власність нерухомого майна – гідроспоруди, яка розташована на території Педосівської сільської ради Погребищенського району.

Така передача здійснена з істотним порушенням  законодавства.  Крім того, винесення оскаржуваного судового рішення, фактично, є втручанням в діяльність Вінницької обласної державної адміністрації, уповноваженої приймати рішення про передачу вказаного майна в користування, а не у власність. Передача у власність таких об’єктів нерухомого майна перешкоджає  органам державної влади  розпоряджатись землями водного фонду.

Апеляційним судом Вінницької області оскаржуване рішення Погребищенського районного суду Вінницької області скасовано, у задоволенні позову відмовлено. На даний час вирішується питання про скасування державної реєстрації права власності на вказаний об’єкт.

Довідка. Цього року та торік, за апеляційними скаргами органів прокуратури Вінницької області, скасовано 8 незаконних судових рішень, за якими громадянами протиправно набуто у власність гідроспоруди.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *