Сучасний комп’ютерний томограф придбали для Гайсинської райлікарні

Новини Вінниці

Сучасний спосіб обстеження – спіральна комп’ютерна томографія – став доступним для пацієнтів у Гайсинській центральній районній лікарні.

Новий діагностичний кабінет оснащено сучасним обладнанням, зроблено ремонт, медичні працівники лікарні пройшли відповідне навчання.

Раніше, щоб пройти СКТ, гайсинчани змушені були їхати щонайближче до м. Вінниці. Сьогодні таке обстеження вже є і у Гайсині. Наближення високоякісних медичних послуг до пацієнта – ось основна ціль медичної реформи, яка активно впроваджується в Гайсинському районі. Ми намагаємося якомога більше наблизити якісні медичні послуги до пацієнта, – зазначив голова райдержадміністрації Владислав Уткін.

Про принцип дії СКТ розповів головний лікар Гайсинської ЦРЛ Ігор Кохан:

Із впровадження методу спірального сканування в загально-медичну практику Гайсинської лікарні з’явилися особливі можливості в дослідженні головного мозку, органів грудної клітини, малого тазу, органів черевної порожнини, кровоносної системи і опорно-рухового апарату. СКТ значно прискорює процес діагностики пацієнта, що вкрай необхідно, адже часом, важлива кожна хвилина, заради порятунку життя людини.

У Гайсинській ЦРЛ діагностика проводитиметься за допомогою спірального комп’ютерного 16-зрізового томографа Philips, який може провести за обіг 16 шарів зрізу з товщиною шару 1 мм, витрачаючи на це менше секунди.

Заснований цей метод на скануванні тіла рентгенівськими променями, які перетворюються в електричні сигнали і далі обробляються комп'ютером. Він дозволяє максимально швидко отримати точний результат з небувалою раніше роздільною здатністю лише 1 мм. Процедура спіральної комп'ютерної томографії цілком безпечна. Хоч пацієнт і отримує невелику дозу рентгенівського випромінювання, вона настільки незначна, що не завдає ніякої шкоди організму, – додав головний лікар ЦРЛ.

За інформацією: Вінницька ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *