Мільйон гривень отримає аеропорт «Вінниця» за сприяння Олександра Домбровського

Новини Вінниці

Мільйон гривень субвенції з Держбюджету виділив Уряд за сприяння народного депутата України Олександра Домбровського на реконструкцію аеропорту «Вінниця».

Кошти передбачено Розпорядженням Кабміну №310-р від 11 травня.

Це дуже приємна новина, адже ми якраз провели тендер на виготовлення проекту реконструкцію аеродрому, який виграла компанія, що обіцяє зробити все за 980 тисяч гривень, але оскільки не все, що планувалось, було враховано у документації, думаю, ціна може зрости, – зазначив директор аеропорту Ярослав Мазурець.  

За його словами, проектну документацію виготовлятимуть на реконструкцію злітно-посадкової смуги, руліжних доріжок та перону аеропорту.

Конкретніше говорити про терміни початку самої реконструкції та її тривалість можна буде після того, як закінчать проект, – каже Ярослав Мазурець.

Нагадаємо, у квітні народний депутат України Олександр Домбровський відвідав аеропорт «Вінниця». Тоді парламентарій повідомив, що звернувся до Кабміну з пропозицією про виділення державної субвенції на реконструкцію летовища, адже вважає аеропорт своїм «дітищем» – десять років тому саме за ініціативи тодішнього голови Вінницької ОДА Олександра Домбровського розпочалось відновлення аеропорту, що, зрештою, отримав статус міжнародного.

Конкуренція регіону за економічний розвиток, за інвестиції починається з аеропорту. Дуже приємно, що проект, який я розпочинав, будучи головою ОДА, сьогодні рухається вперед. Впевнений, що Вінницький аеропорт буде одним із ключових регіональних аеропортів України, він має серйозні перспективи не тільки з точки зору пасажирських перевезень, а й вантажних, — вважає Олександр Домбровський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *