1287 вінничан мають розлади психіки через наркотики – офіційна статистика

Новини Вінниці

На обліку Вінницького обласного наркологічного диспансеру "Соціотерапія" з діагнозом "розлади психіки та поведінки внаслідок вживання наркотичних речовин" перебуває 1 тис. 287 осіб. Про це кореспонденту УНН-Центр в ексклюзивному коментарі повідомила завідувач інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики установи Тетяна Пархоменко.

"Ще 32 особи мають діагноз "розлади психіки та поведінки внаслідок вживання психоактивних речовин". Всього з початку цього року до нашого диспансеру прибуло 37 осіб, яких ми вперше поставили на облік. Найчастіше до нас потрапляють у критичному стані − в наркотичній комі або іншій важкій формі. На жаль, люди рідко за власним бажанням звертаються по медичну допомогу і доводять своє здоров’я до важкого стану", − розповіла Т.Пархоменко.

За її словами, останніми роками ситуація з наркозалежністю в області дещо стабілізувалася.

"Впродовж останніх трьох років статистика варіюється в межах ста осіб. Але це офіційна статистика, бо на кожного наркозалежного, який перебуває на обліку, припадає десять осіб поза обліком", − зазначила фахівець.

Додамо, що сьогодні, 26 червня, відзначають Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *