На Вінниччині підлітка, який вбив сестру, взяли під варту

Новини Вінниці

На Вінниччині неповнолітньому, який наніс тяжкі тілесні ушкодження своїй сестрі, внаслідок яких вона померла, повідомлено про підозру та змінено запобіжний захід.

Як повідомлялось раніше, в кінці червня в Тиврівському районі неповнолітній, повертаючись серед ночі  з відпочинку у лісі, будучі в стані алкогольного сп’яніння, наніс своїй троюрідній сестрі дерев’яною палицею удари в голову, чим спричинив відкриту черепно-мозкову травму. Дівчина померла в лікарні, не виходячи з коми.

Підлітка затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України. За ініціативи процесуального керівника, змінено кваліфікацію дій підозрюваного на ч. 2     ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та неповнолітньому вручено повідомлення про підозру.

Судом задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про зміну підозрюваному запобіжного заходу на тримання під вартою.

Нині досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, перевіряються фактичні обставини кримінального правопорушення щодо скоєння підлітком нападу з метою заволодіння мобільним телефоном, призначені необхідні експертизи, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури Вінницької області.

Довідка. Санкція ч. 2 ст. 121 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *