Вінничани їздили за досвідом на Рівненський сміттєпереробний завод

Новини Вінниці

Делегація Вінницької області під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Василя Броварника відвідала з робочим візитом Рівненський сміттєпереробний завод.

Метою поїздки, в першу чергу, був обмін досвідом роботи підприємств у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Так, збудований на інвесторські кошти Рівненський сміттєпереробний завод урочисто відкрили в червні 2013 року, вартість будівництва склала близько 7 мільйонів євро.

Зазначене підприємство не тільки утилізує побутові відходи в м.Рівне, а може виготовляти з них альтернативне паливо для промислових виробництв.

Вторинну сировину, отриману у ході сортування (папір, петпляшку, скло, метал) завод продає.

Зі слів директора заводу Сергія Естремського стратегічно планується вивести підприємство на проектну потужність – 300 тис. тонн сміття у рік (наразі Рівне продукує 100 тисяч тонн сміття), відтак у перспективі перероблятиметься сміття не тільки з Рівненщини, а й частково може утилізуватиме відходи Житомирської, Хмельницької, Тернопільської та Волинської областей.

Поряд з цим, делегація мала нагоду зустрітися з міським головою Рівного Володимиром Хомком, відтак в ході зустрічні обговоренню підлягали не тільки питання поводження з твердими побутовими відходами, але й інші напрямки життєдіяльності міста та регіону в цілому.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *