У Вінниці з війська звільнятимуть “аватарів”, – Дзигаленко

Новини Вінниці

До кінця місяця військовослужбовці, які схильні до вживання алкоголю та наркотичних речовин будуть звільненні із Збройних Сил України. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Вінницького обласного військового комісара, підполковник Михайло Дзигаленко, передає УНН-Центр.

"На сьогодні відпрацьовано та внесено зміни до законодавчої бази, відповідно до якої всі військовослужбовці, які схильні до вживання алкоголю та наркотичних речовин будуть до кінця місяця звільненні з Збройних Сил України. Такі люди створюють проблеми командирові і відповідно до статистики із всіх втрат лише 2% це бойові втрати, решта пов’язані із вживанням алкоголю. На сьогодні командири бойових батальйонів , полків, бригад готові виконувати завдання без цих так званих "аватарів". Більше того, при обласних військкоматах створено групи професійно-психологічного відбору, завдання яких не допустити любителів алкоголю та наркотичних речовин до армії, як з числа цивільної молоді, так і військовослужбовців, які звільнені під час попередніх хвиль мобілізації", – наголосив Дзигаленко.

За його словами, бійці, які будуть звільненні із ЗСУ за порушення військової дисципліни і через вживання спиртних напоїв можуть не отримати статус учасника бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *