Як вінницьких дітей навчають фінансовій грамотності перевірила, Кетеван Сулава – координатор програми Афлатун

Новини Вінниці

Сьогодні, 17 лютого,  у залі засідань міської ради відбулася зустріч з регіональним координатором Східної Європи та Центральної Азії Секретаріату Афлатун Кетеван Сулавою. Гостя ознайомилася з тим, як у Вінниці впроваджується програма фінансової грамотності для дітей і зазначила, що наше місто є передовим по Україні у цій сфері.

«Ми працюємо у багатьох країнах світу, в тому числі й в Україні. Вінниця для нас – особлива, адже тут програма Афлатун впроваджується як в дошкільній, так і в шкільній  освіті. Та й результати дуже хороші. У Вінниці ми неодноразово проводили тренінги для педагогів, адже спершу потрібно підготувати людей, які передаватимуть знання дітям. Результатом, який досягнуто у Вінниці, ми пишаємося», – каже Кетеван Сулава.

Кетеван Сулава зазначила, діти активно використовують отримані знання на практиці.

«Хлопчики та дівчатка відкладають кошти для того щоб досягти своєї конкретної цілі, розроблюють проекти, беруть участь в онлайн конференціях з дітьми з інших країн. Взагалі, у Вінниці ця програма настільки успішно реалізується, що практично всі 114 країн, де запроваджено «Афлатун», почули про ваше місто та Україну загалом. Я пишаюся тим, що Україна є першою серед 114 країн світу, де програма Афлатун для дитячих садків має такі гарні результати. Ми дуже сподіваємося, що ви й далі працюватимете так продуктивно і надалі пишатимемося вашими результатами», – каже регіональний координатор.

Також 17 лютого у Вінницькій міській раді відбувся семінар за участі вчителів, вихователів, методистів, представників громадських організацій, які впроваджують цю Міжнародну програму у нашому місті.

«Програма «Афлатун» є дуже важливою, адже вона дає нам більше можливостей для мотивації дітей до навчання, навчає хлопчиків та дівчаток адаптуватися до життя. Тож я дуже вдячний усім, хто докладає зусиль над її реалізацією», – зазначив заступник міського голови Андрій Рева.

Під час семінару освітяни поділилися своїм досвідом щодо впровадження соціально-фінансової освіти у Вінниці. Керівник гуртка «Афлатун» школи №27 Алла Солоненко  вже п’ятий рік викладає фінансову грамотність для дітей.

«Програма у нашому закладі була запроваджена ще в 2012 році. Дітям вона дуже подобається, важливо, що її підтримують і батьки. Як результат, діти навчилися економити свої кошти, вони мають велике бажання змінити своє життя на краще, відстоюють свою думку. Їх цікавлять події, які відбуваються в державі, вони беруть участь у благодійних заходах, не просячи для цього коштів у батьків. Наприклад, продають самостійно зроблені вироби з тіста, а за виручені кошти відвідують з гостинцями наших захисників, які лікуються у військовому госпіталі», – каже Алла Солоненко 

Довідка: У Вінниці вже кілька років поспіль реалізується Міжнародна програма соціальної та фінансової освіти дітей 3-18 років «Афлатун». Програма, розроблена в Нідерландах, сприяє соціальній адаптації дітей та формує у них навички правильного використання та економії коштів. Вона спрямована на розвиток самосвідомості, підприємницького духу, дбайливого поводження з ресурсами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *