Вінницька область – в лідерах за видачею «теплих кредитів»

Новини Вінниці

Сьогодні, 16 лютого, директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков повідомив, що Вінниччина посідає друге місце в Україні за кількістю виданих теплих кредитів.

– Станом на 1 січня 2016 року компенсацію з обласного бюджету надано по 2676 кредитах для населення та 3-х кредитах для ОСББ на загальну суму 1 млн 56 тис грн. Реалізація Програми здійснюється згідно з договорами про співробітництво між Департаментом та двома державними банками, а саме: АТ «Ощадбанк» та ПАТ АБ «Укргазбанк, – наголосив Сергій Волков.

Крім того, за його словами, починаючи з 2013 року,  було переведено на альтернативні види палива близько 270 котелень, що дало можливість скоротити щорічне споживання природного газу бюджетними закладами області за два роки на 13,7 млн м куб. або 108,5 млн грн (тариф 7920грн/тис м куб.).

– Згідно з державною програмою, яка діє з 2014 року і передбачає компенсацію суми тіла кредиту, отриманого на заходи з енергозбереження, в області з початку дії державної програми видано 3834 кредити для фізичних осіб та 8 кредитів для ОСББ на загальну суму 70 млн 542 тис грн. В області буде продовжено робота за Програмою енергозбереження, на фінансування її в 2016 році необхідно залучити 2 млн грн, додав  Сергій Волков.

За інформацією: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *