До 15 лютого депутати Вінницької облради визначать правила призначення керівників комунальних підприємств

Новини Вінниці

Депутати Вінниччини працюють над новим Порядком призначення і звільнення з посад керівників комунальних підприємств, установ, закладів, організацій.

Нові правила та умови створена в обласній раді робоча група має прописати до 15 лютого та передати підготовлений проект відповідного Порядку на обговорення депутатами для внесення змін у комісіях облради.

За словами голови обласної ради Анатолія Олійника, у документі буде чітко прописаний механізм призначення та звільнення керівників комунальних закладів, який у подальшому унеможливить спекуляцій на цій тематиці та дозволить уникнути судових прецедентів.

"У навчальних закладах Законом "Про вищу освіту" законодавець врегулював питання призначення і звільнення керівників. Все, що стосується закладів медицини, то обласна рада, як власник не дала відповідного механізму. Тому в нас виникає правова колізія. В результаті на сьогодні в 11 комунальних закладах Вінниччини керівники працюють у статусі виконувачів обов’язків. Виконавчий апарат обласної ради попрацював над Порядком призначення і звільнення керівників. Згідно з ним керівники комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду обласною радою на її пленарних засіданнях. Відбір кандидатур на посади керівників здійснюватиметься на конкурсній основі", – розповів А.Олійник.

Голова обласної ради наголосив, що склад конкурсної комісії буде формуватися з урахуванням профілю діяльності підприємства, установи, закладу, організації у кількості не менше 7 осіб.

"Конкурсна комісія буде враховувати думку постійних комісій обласної ради, думку окремих документів, громадськості. Адже представники громадськості будуть у складі комісії", – зауважив А.Олійник.

Підготовлений проект Порядку після обговорення на депутатських комісіях винесуть на розгляд сесії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *