Глінтвейн – це саме те, що необхідно у холодну погоду. Для нього не потрібен особливий привід, тільки настрій. Гуляючи по місту, візьміть із собою глінтвейн в термосі, щоб зігрітися чи насолоджуйтесь гарячим пряним напоєм вдома. Він дуже доречний, коли одного пледа і вовняних шкарпеток недостатньо, або у гості зайшли друзі й плануються душевні розмови.
Проте це в наш час глінтвейн викликає такі асоціації, а в Стародавньому Римі додавали спеції у вино з метою приховати, що воно скисло. І ця ідея дійшла до нашого часу, але в іншій інтерпретації – його ароматизують та збагачують прянощами. Готувати напій дуже просто. По-перше, якщо ви робите його з алкоголю, підігрівайте до 70 °C. Не маєте градусника, орієнтуйтеся на появу пари над поверхнею. По-друге, додавайте тільки цілі прянощі, а не порошок, щоб глінтвейн не був каламутним. Ми не кладемо їх забагато, бо будуть дуже відчуватися. Хоча це справа смаку. Любите дуже пряне? Будь ласка. По-третє, використовуйте улюблені фрукти та ягоди, щоб збагатити напій натуральними соками. І, звісно, дайте трішки настоятися під кришкою, щоб не остигав. Пийте тепленьким, насолоджуючись кожним ковтком.
Ну що, готові? Тоді вибирайте рецепт глінтвейну із нашої добірки, щоб холодні вечори стали теплими.
Класичний глінтвейн:
▪️ 0,7 л Вино (червоне сухе)
▪️ 3 шт. Перець (горошком)
▪️ 10 г ванільного цукру
▪️ 2 шт Кориці (в паличках)
▪️ 3 зерна Кардамон
▪️ 2 зірочки
▪️ Аніс 30 г
▪️ Ізюм 0.5 шт.
▪️ Апельсинова цедра (половини апельсину)
Глінтвейн з ягодами і грушами:
▪️ 3 груші (тверді сорти)
▪️ 1-2 пляшки сухого червоного вина
▪️ 200 г ожини (замороженої)
▪️ цедра чверті апельсина
▪️ 4 зірочки бодяну
▪️ 4 зерна кардамону
▪️ 2-3 бутона гвоздики
▪️ 1 паличка кориці
▪️ 90-110 г цукру
Глінтвейн безалкогольний:
▪️ 1 літр Сік з червоного винограду
▪️ ½ шт. Апельсин
▪️ 2 палички Кориці
▪️ 5 шт. Гвоздика
▪️ 2 шт. Лавровий лист
▪️ 2 гілочки Чебреця
▪️ 2 ст. л. Цукру
За матеріалами https://klopotenko.com/