З гарбуза можна приготувати практично все: і страви з м’ясом, і торти, і навіть варення. Саме тому цей овоч такий незамінний на нашій кухні, адже якщо захочеться чогось солодкого на дієті, то гарбуз може стати гарною альтернативою.
Він містить вітаміни С, В, А, D і навіть T (який знайомий нам набагато менше, але позитивно позначається на обміні речовин), а також фолієву кислоту.
Якщо ж є проблеми з кишківником чи інсуліновою резистентністю, варто вживати гарбуз у необхідній кількості, тому що в його складі є пектин, який допомагає відновити роботу кишкової мікрофлори. Крім пектину, в ньому також міститься каротиноід (або вітамін А), який допомагає вирішити проблему сухості та тьмяності обличчя.
Які ще переваги вживання гарбуза
- Корисний для профілактики раку. Гарбузи містять антиоксиданти, як-от альфа-каротин, бета-каротин і бета-криптоксантин. Вони можуть нейтралізувати вільні радикали, не даючи їм пошкоджувати клітини.
- Підвищує імунітет. Гарбуз багатий на поживні речовини, які можуть зміцнити вашу імунну систему. Він містить багато бета-каротину, який організм перетворює на вітамін А.
- Корисний для зору. Гарбуз багатий на поживні речовини, які пов’язані з міцним зором.
- Сприяє схудненню. Гарбуз вважається продуктом з високим вмістом поживних речовин. Це означає, що він неймовірно низькокалорійний, незважаючи на велику кількість поживних речовин. Насправді гарбуз містить менше 50 калорій на чашку.
- Корисний для здоров’я серця. Гарбуз містить різноманітні поживні речовини, які можуть покращити здоров’я серця. У ньому багато калію, вітаміну С та клітковини, які пов’язані з користю для серця.