Які рослини допоможуть забути про комарів біля хати

Новини Вінниці

Деякі рослини можуть захищати від комарів. Їх варто просто висадити біля дому в кількох місцях, де ви найбільше проводите часу.

Лаванда

Цю рослину однозначно варто посадити на ділянці. Ви не тільки протягом роботи та відпочинку зможете забути про комарів, але й запасетеся цінною рослиною.

Потім вдома за допомогою лаванди можна відлякувати міль у шафі.

М’ята

Цю рослину теж завжди можна застосовувати після збирання врожаю: у сезон м’ята захищає від комарів, а потім стане чудовим напоєм, що сприяє нормалізації нервової системи.

Чорнобривці

Мабуть, єдиним очікуваним варіантом стали чорнобривці. Ця рослина легко захистить ділянку від великої кількості комах, включаючи комарів.

Меліса

Ми знаємо, що вона робить чай ароматним, але не підозрюємо, що вона може відлякати комарів. Плюси меліси ще й у тому, що вона легко розростається і переживає навіть холодні зими в грунті.

На підвіконні вона також буде чудово виглядати і наповнювати кімнату запахами м’яти і лимона.

Відвар з меліси виявляє седативну і розслабляючу дію, допомагає при порушеннях травлення і знімає м’язові спазми.

Котовник лимонний

Така рослина теж можна захистити від комарів. Цю траву частіше називають котячою м’ятою, зовні схожий на мелісу. Комарі не переносять інтенсивний запах котовника.

Базилік

Приправа і засіб від комарів. У базиліка багато сортів, які відрізняються формою і кольором, так що ще й підвіконня або грядку можна прикрасити незвичайними поєднаннями. Рослина однорічна, вирощується досить просто.

Перцева м’ята

Ефірна олія цієї рослини – один з найкращих засобів для відлякування комарів та павуків. А сік перцевої м’яти втертий у місце комариного укусу, знімає свербіж.

Розмарин

Відганяє комарів і привертає метеликів. Та ще є чудовою запашною приправою для приготування страв.

Джерело: https://agroter.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *