У Вінниці стартувала програма для встановлення сонячних електростанцій на багатоповерхівках

Новини Вінниці

«У Вінниці стартувала муніципальна програма з підтримки ОСББ, які встановлюють СЕС на багатоповерхівках. До нас уже звернулися перші об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які зацікавилися можливістю отримати компенсації за встановлення альтернативних джерел електроенергії…» – у департаменті житлового господарства Вінницької міської ради.

У відомстві зазначили, що, згідно із рішенням міськради, ухваленим у липні цього року, вінницькі ОСББ можуть отримати з міського бюджету компенсації у розмірі 40% вартості встановлення сонячних електростанцій на багатоповерхівках. Місто також допоможе їм прорахувати повну вартість робіт, виготовити проєкт та реалізувати його на умовах співфінансування.

Зазначається, що облаштування СЕС на багатоповерхівках забезпечить електрикою роботу ліфтів, водопровідних насосів, освітлення в під’їздах тощо. Ця ініціатива розрахована на будинки з ОСББ та ті, якими опікуються управлінські компанії.

Крім того, місто буде частково відшкодовувати вартість придбаних інверторів та акумуляторів соціально незахищеним верствам населення: військовослужбовцям, сім’ям загиблих/померлих/зниклих безвісти захисників та захисниць України, одиноким матерям, малозабезпеченим/ багатодітним сім’ям, особам, які отримують держдопомогу на дітей з інвалідністю та іншим.

Як повідомлялось, на Закарпатті ухвалили програму компенсацій, яка передбачає безповоротну виплату в 20 тис. грн мешканцям області, які встановлюють у своїх приватних домогосподарствах гібридні сонячні електростанції.

Джерело: https://www.ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *