У Раді є ідея щодо бронювання від мобілізації: скільки потрібно буде заплатити

Новини Вінниці Новини України

У Комітеті з питань економічного розвитку Верховної Ради пропонують бронювати від мобілізації працівників за 20 тис. грн військового збору.

Про це заявив голова комітету Дмитро Наталуха, повідомили у пресслужбі парламенту.

Він пояснив, що українському бізнесу «все одно потрібно бронювання, бо він має працювати. Не буде бізнесу з його податками — не буде за що утримувати наших захисників».

Так, пропонують, аби роботодавці самостійно визначали стратегічно важливих працівників.

«Пропозиції надають можливість роботодавцю самостійно визначити стратегічно важливих для підтримки життєдіяльності бізнесу робітників, сплатити 20 тис. грн в місяць військового збору за кожного з них», — йдеться в повідомленні.

«Поряд з економічним бронюванням, частковою альтернативою може слугувати економічна мобілізація, – розповідає голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук.

 Мета цього підходу – заощадження коштів державного бюджету та їх спрямування на додаткове фінансування Сил оборони.

Економічна мобілізація – це коли через механізм трудової військової повинності бізнес із залученням своїх ресурсів надає необхідні послуги та виконує роботи в тих сферах, в яких бізнес володіє більшими компетенціями та ефективністю, аніж військові. Для прикладу такі сфери як: закупівлі, логістика, procurement менеджмент, медичне обслуговування, ремонт техніки, ІТ сфера, будівництво фортифікацій, побутове обслуговування, діловодство, HR тощо. Вивільнені в результаті військові можуть виконувати інші, більш важливі та специфічні завдання.

Джерело: chas.news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *