Україна отримала 18 модульних мостів від проекту Світового банку

Новини Вінниці Новини України

У рамках проекту «Відновлення критично важливої ​​логістичної інфраструктури та мережевого повідомлення (RELINC)» Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури отримало 18 комплектів модульних мостів американського виробника Acrow Corporation of America. Про це Логіст.Today дізнався із повідомлення, опублікованого прес-службою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (МІУ).

Проект RELINC ініційований Україною та Світовим банком. Придбанням та доставкою мостових систем займається Управління ООН з обслуговування проектів в Україні. Загальна вартість контракту – $23,3 млн. Уся партія із 18 комплектів вже в Україні.

Постачальник модульних мостових систем ACROW Corporation of America також подарував Агентству окремий контейнер з обладнанням для встановлення мостів – домкратами та деформаційними швами.

Модульні мости дозволяють швидко відновлювати транспортне сполучення там, де постійні інженерні споруди зруйновані чи пошкоджені внаслідок бойових дій, а також забезпечувати логістику товарів та вантажів.

Україна має досвід використання модульних мостів. З грудня 2022 року країна отримала від партнерів кількість модульних мостів, що зробила:
– Швеція – 6;
– Чехія – 18;
– Норвегія – 10.

Франція передала 3 тимчасові мости, кожен з яких спроектований під конкретне завдання та об’єкт. Фінляндія готує пакет допомоги, до якого також увійдуть тимчасові мости.

У червні 2023 року в Україну прибули перші модульні мости від американських фондів: неприбутковий фонд The ​​Conflict and Development Foundation (CDF) та фонд Говарда Баффета, який фінансує постачання 9 модульних мостів до України.

За матеріалами: logist.today

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *