Палата представників США підтримала допомогу Україні на майже 61 млрд доларів

Новини Вінниці Новини України

«За» проголосували 311 конгресменів, «проти» — 112. Тепер законопроєкт мають підтримати під час першого та другого читань в Сенаті США, далі — президент Джо Байден має його підписати.

Також Палата представників США ухвалила законопроєкт про використання для України заморожених російських активів. Під час голосування конгресмени аплодували та розмахували українськими прапорами. Про це повідомляють журналісти «Голосу Америки»

Що відомо ще? Усі поправки до законопроєкту про допомогу Україні Палата представників США відхилила перед остаточним голосуванням, про це повідомляв «Голос Америки». 

До прикладу, ультраконсерваторка Марджорі Тейлор Грін хотіла позбавити Україну будь-якої допомоги, Вікторія Спарц — хотіла виключити положення, які б дозволяли президенту США надавати зброю Україні безпосередньо зі складів американської армії, а Кет Каммак, пропонувала скасувати все невійськове фінансування.

Реакція України. Президент Зеленський заявив, що це дуже вагомий пакет, який відчують наші воїни, міста і села, які потерпають  від російського терору. Також він подякував кожному й кожній, хто підтримав пакет допомоги.

Джерело новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *