Збірна України вийшла на Євро-2024, обігравши Ісландію

Новини Вінниці Новини України

Збірна України вийшла до фінальної частини Євро-2024 з футболу. У вирішальному матчі плейоф відбору синьо-жовті здійснили камбек проти команди Ісландії.

Гра на Міському стадіоні у Вроцлаві завершилася з рахунком 2:1  на користь підопічних Сергія Реброва.

Україна – Ісландія: огляд матчу

Збірна України зі стартових хвилин заволоділа м’ячем. Та воротарські здібності першим довелося продемонструвати нашому Андрію Луніну після дальнього удару Йона Торстейнссона.

Відповісти спробував Маліновський, але його дальній удар пролетів повз площину воріт. А через пів години зустрічі ісландці розпечатали нулі на табло, коли Альберт Гудмундссон пробив з-за меж штрафного у сітку воріт Луніна.

Після пропущеного синьо-жовті не опустили руки та відповіли ударом Судакова, але голкіпер ісландців Гакон Вальдімарссон перевів м’яч на кутовий. Перед відходом на перерву Роман Яремчук зрівняв, але після перегляду VAR арбітри зафіксували офсайд у Віктора Циганкова.

Підопічні Сергія Реброва відновили паритет у грі на 54-й хвилині після удару Циганкова. Віктор змістився в центр з флангу та низом пробив точно у дальній кут воріт.

Згодом Торстейнссон повторив свій удар, як і в першому таймі, але Лунін витягнув м’яча з-під поперечини та перевів на кутовий. А фінальну крапку у матчі поставив гол Михайла Мудрика після асисту від Георгія Судакова.

Україна – Ісландія – 2:1

  • Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Судаков, Бражко, Маліновський (Зінченко, 64), Циганков (Таловєров, 88), Яремчук (Довбик, 72), Мудрик.
  • Ісландія: Вальдімарссон, Пальссон, Інгасон, Гретарссон, Торарінссон (Фіннссон, 64), Траустасон, Гаральдссон (Андерсон, 87), Й. Гудмундссон, Торстейнссон (Еллертссон, 87), А. Гудмундссон, Гудьйонсен (Оскарссон, 64).
  • Голи: А. Гудмундссон, 30 – Циганков, 54  Мудрик, 84

Таким чином збірна України вчетверте в історії зіграє у фінальній частині континентальної першості. Це також вдруге в історії, коли синьо-жовті вийшли на Євро після стикових матчів.

Джерело: fakty.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *