4 важливих правила освітлення дитячої кімнати

Новини Вінниці Статті

Дитяча кімната — це місце, де малюк буде проводити купу свого часу. Щоб йому було комфортно, варто попіклуватися про кожну деталь у приміщенні, зокрема й про освітлення. Різні світильники й деталі до них ви можете знайти за посиланням https://gamma.net.ua у магазині «Гамма Світла».

Додайте декілька джерел світла

У дитячій кімнаті не може бути одне джерело освітлення. Що варто тут врахувати:

  • • верхня люстра на стелі;
  • • настільна лампа — бажано світлодіодна;
  • • нічник над ліжком.

Необхідно перевірити матеріали, з яких зроблено світильники. Вони мають бути нетоксичними.

Розмір світильника важливий

Звертайте увагу на розмір світильників, які плануєте розташувати в дитячій кімнаті. Тут не підійдуть великі й довгі моделі. Зазвичай активність у цьому приміщенні набагато більша, ніж у спальні дорослих чи спільній залі.

Також деякі нові іграшки можуть зіпсувати ваш інтер’єр. Наприклад, якщо купили дитині літак на радіокеруванні, є ризик випадково зачепити й люстру.

Температура має бути помірною

Не варто ставити в дитячій кімнаті холодне чи тепле світло. Зупиніться на нейтральному білому освітленні. Воно комфортне й створює відчуття затишку. Достатньо вибирати лампочки на 3500-4000 К. Головне — у кімнаті не має бути похмуро й холодно.

Для кожної зони — своє світло

Основний світильник на стелю вибирайте з плоским плафоном. Але матеріал не має затемняти освітлення чи створювати дивні візерунки тінню. Ви можете вибрати щось веселе й нетипове у дизайні, однак пам’ятайте: з віком у дитини змінюються інтереси.

На робочу зону з письмовим столом має насамперед потрапляти природне світло. Тож стіл бажано ставити біля вікна. А на робочій зоні потрібно встановити світлодіодну лампу. Рекомендується, щоб світло було сфокусоване, а не засліплювало дитину.

Біля ліжка варто розташувати бра. Бажано, щоб світло можна було регулювати за яскравістю й температурою.

Отже, в дитячій кімнаті необхідно створювати простір, що буде зручним і безпечним для малюка. А освітлення в цьому питанні — важливий чинник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *