Коли в Україну прийде весна

Новини Вінниці Статті

Наразі в Україні синоптики поки що не фіксують настання метеорологічної весни. Це станеться тоді, коли середньодобова температура долатиме позначку в 0° впродовж кількох діб поспіль на конкретній метеостанції.

Про це NV розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

“Але, як кажуть наші агрометеорологи, вже розпочався період передвесіння – так вони його описують”, – наголосила Птуха.

За її словами, вночі 22 лютого температура повітря підніметься до +3°, але окремих регіонах ще буде до -4°. Вдень стовпчики термометрів покажуть +2°-8°. В четвер, 22 лютого, у західних та частково південних областях вдень навіть до +11° може прогрітися повітря.

Щодо опадів, то 21−22 лютого по всій території України, крім півдня, буде мокрий сніг та дощ. Але в п’ятницю, 23 лютого, опади припиняються. Втім, посилиться вітер.

23−24 лютого у більшості областей буде без опадів. Нічна температура – близько 0°-6° по всій території України. Вдень у ці дні +6°-12°, на сході і північному сході 2°-8° тепла, а на півдні Одещини – до +15°.

За словами Птухи, на вихідних можлива зміна синоптичних процесів і чергове надходження атмосферних фронтів з північного заходу, а тому може спричинити опади – особливо на заході та півночі.

“Стрімкого коливання температур не прогнозуємо, але трохи знизиться температура на початок наступного тижня. Вже +10°-15°не буде”, – попередила синоптикиня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *