«Мінус три російські Су-34» — Повітряні сили

Новини Вінниці Новини України

Сьогодні опівдні, 22 грудня, на Південному напрямку Сили оборони знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Про це повідомляють у Повітряних силах.

Зазначимо, Су-34 — радянський/російський всепогодний, двомісний винищувач-бомбардувальник, сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях. Такий літак може розвивати швидкість до 1,9 тисячі км/год на висоті до 14,6 км.

Доповнено о 13:45. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемаратону «Єдині Новини» розповів, що ці літаки — одні з найновіших в арсеналі росії. З таких бортів окупанти завдають удари КАБами по Україні.

«Це доволі дорогий, сучасний літак. Су-34 — це десятки мільйонів доларів. Думаю, не менше 50 мільйонів доларів така машина може коштувати, це найнижча ціна. Тому що винищувачі — це авіаційні комплекси, надзвичайно технологічна річ», — сказав Ігнат.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення росії та станом на ранок 22 грудня Сили оборони України знищили 611 російських засобів ППО, 324 літаки, 324 гелікоптери, 6365 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 1613 крилатих ракет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *