У мережі зв’язку Kyivstar стався технічний збій – хакерська атака

Новини Вінниці Новини України Топ Фото дня

Що робити, аби залишитися на зв’язку

Сьогодні, 12 грудня у мережі зв’язку Kyivstar стався технічний збій. Цю інформацію вже підтвердили в компанії Kyivstar.

Через збій можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази.

Відомо, що наразі спеціалісти компанії вже працюють над усуненням проблеми.

Для того, щоб ним скористатися, потрібно:

  • відключити автонабір мережі (на Android: налаштування — мобільна мережа чи підключення — оператор / на iOS: параметри — стільникові дані — вибір мережі);
  • знайти й вибрати доступну мережу (Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL);
  • якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу;
  • перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS.

Національний роумінг не потребує додаткової плати від абонентів. Тарифікація дзвінків та смс відбувається згідно з умовами тарифного плану вашого оператора.

Як повідомила пресслужба Мінцифри виданню «Hromadske», абоненти не можуть скористатися послугою національного роумінгу, оскільки «Київстар» не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою.

Також у міністерстві повідомили, що це тимчасова проблема. Над нею активно працюють всі спеціалісти компанії «Київстар», щоб знову повернути звʼязок своїм абонентам. Найближчим часом вони обіцяють відновити надання послуг.

Крім того, додали, що після розв’язання проблеми обговорять з усіма мобільними операторами, як надалі можна вберегтись від аналогічних ситуацій і захистити користувачів від неочікуваних проблем зі звʼязком.

Додано:

За інформацією Міністра внутрішніх справ Ігора Клименка, якщо вам потрібна термінова допомога – зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби, ви можете звернутися до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини.

Також ви можете попросити про допомогу нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, які несуть службу у населених пунктах та на автодорогах. Крім того, у пунктах незламності є можливість скористатися WI-FI.

Екстрені номери 101, 102, 112 працюють у штатному режимі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *