Могилів-подільську колонію перетворюють на табір для російських військовополонених

Новини України Статті

Кабмін виділив 3,2 мільйона гривень на облаштування установи.

“Потреба нового табору виникла у зв’язку з тим, що кількість військовополонених росіян збільшується. Не проводяться, на жаль, обміни — російська сторона їх блокує, або відкладає. Ми, як країна, яка виконує всі Женевські конвенції та дотримується прав людини, зобов’язані створювати належні умови для тримання полонених. Саме для цього одна із наших колоній незабаром буде повноцінним табором для тримання російських військових, – коментує Олена Висоцька, заступниця міністра юстиції.

Міжнародне гуманітарне право встановлює вищі норми до тримання полонених. А саме такі самі чи схожі, в яких перебувають військові нашої країни. Тому ми маємо привезти у відповідність до таких норм дану установу. Це всі побутові речі, належні площі, тепло, вода, світло їжа, медичне обслуговування, навчений персонал. Тобто, це не просто приміщення для утримання”.

Найближчі тижні можна прогнозувати перших військовополонених у таборі на Вінниччині

Наразі йде навчання персоналу табору для того, щоб кожен розумів відповідальність та знав норми Женевської конвенції, які регламентують порядок поводження з військовополоненими.

Засуджених, які перебували у колонії, розподілили в інші виправні установи, де вони продовжать відбувати покарання.

Це друга колонія в Україні, яку реорганізують у табір для військовополонених росіян. Перший такий зробили на базі Миколаївської виправної колонії № 50 на Львівщині.

За матеріалами https://suspilne.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *