Укргідроенерго назвала вартість будівництва нової Каховської ГЕС

Новини Вінниці Новини України

Орієнтовна вартість будівництва нової Каховської ГЕС становитиме $1−1,2 мільярда, термін відбудови — приблизно сім років.

Про це розповів генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, передає Укрінформ.

«Якщо говорити про орієнтовну вартість будівництва у випадку Каховської ГЕС, то враховуючи світові тренди в будівництві гідроелектростанцій з вартістю приблизно $2 000 за 1 кВт встановленої потужності, за можливої встановленої потужності нової Каховської ГЕС близько 500−600 МВт орієнтовна вартість будівництва становитиме близько $1−1,2 мільярда. Але все це дуже орієнтовно», — сказав очільник Укргідроенерго.

За його словами, так само орієнтовно можна говорити і про термін відбудови зруйнованої станції на Дніпрі. Їй передуватиме розробка проєктної документації та обов’язкова експертиза проєкту.

«Орієнтовний термін будівництва подібної гідроелектростанції становить приблизно 7 років. Зауважу, це без урахування термінів, які потрібні для обстеження території після деокупації, на демонтажні роботи тощо», — сказав Сирота.

Нині триває робота над проєктом будівництва тимчасових гребель у верхньому та нижньому бʼєфах станції, що стане першим етапом відбудови Каховської ГЕС. Тимчасові греблі дозволять підняти рівень Каховського водосховища і забезпечити водою як став-охолоджувач Запорізької АЕС, так і населені пункти, розташовані вздовж берегів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *