“Бажання — звільнити нашу землю”: військовий з Вінниччини розповів про стримування позиції у Бахмуті

Новини Вінниці

“У мене превелике бажання звільнити нашу землю від загарбників”. Так каже військовослужбовець окремого батальйону 120 бригади Сил ТрО ЗСУ на псевдо “Шурік”. 12 днів разом із побратимами тримали позиції в Бахмуті. Захисники опинились в оточенні російських військових, але вийшли з нього без втрат, повідомляють на сторінці бригади у Facebook.

За освітою захисник – учитель. У школі працював дев’ятнадцять років. Відтак змінив діяльність і був перевізником. До тероборони чоловік записався на початку повномасштабного вторгнення добровольцем. Родина до такого рішення поставилася з розумінням. На той час для нього, каже, не було різниці піти у тероборону чи у будь-який інший військовий підрозділ.

Наразі військовослужбовець – головний сержант першого стрілецького взводу 3 стрілецької роти окремого 168 батальйону 120 бригади Сил ТрО ЗСУ.

Під час виконання бойових завдань у Бахмуті захисник на псевдо “Шурік” очолював групу, яка підривала певні об’єкт, допомагала побратимам з інших підрозділів, тримала позиції та опинилася в кільці. Втім усі вийшли з оточення.

“Упродовж 12 днів наша група у складі шести осіб утримувала визначені позиції в Бахмуті, а в останніх чотири доби доводилось обходитись з мінімальним запасом води та їжі, – каже військовослужбовець. – Але найголовніше, що нам вдалося вийти без втрат. Мої побратими гідно виконали поставлені перед ними завдання“.

За цей час група фізично і морально виснажилась, отримали незначні поранення та контузії, розповідає захисник. Тож наразі хтось перебуває на лікуванні, а інші вже відновилися і продовжують охороняти країну на північному напрямку.

“У мене превелике бажання звільнити нашу землю від загарбників. Очистити її як від зовнішніх, так і від внутрішніх ворогів. У війську я заради своєї родини, української землі та українського народу”, – каже військовослужбовець на псевдо “Шурік”.

Джерело новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *