Арестович прогнозує розширення кордонів війни

Новини Вінниці Новини України

Війна, яку розв’язала Росія проти України, може розпочатися на території Молдови, Білорусі та самої РФ.

Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович в ефірі “Фейгін Live”.

“Тінь війни лягла на Молдову, на Білорусь і на саму Росію. Війна розповзається, вона не втримається ні в рамках “спецоперації”, ні в рамках кордонів України. Вона відкинула дуже серйозну тінь і в цій тіні видно спалахи пожеж”, — сказав Арестович.

Зокрема, він повідомив, що у невизнаному Придністров’ї готуються до ймовірної висадки російських військових літаків, але українське ППО зможе в разі необхідності збити їх звідти.

Коментуючи ракетний удар по Києву 28 квітня, коли там перебував генсек ООН Антоніу Гутерреш, радник голови Офісу президента, назвав це “ескалацією за найгіршим варіантом”.

“Як має реагувати на це генсек ООН і сама ООН? Тобто вони просто плюнули йому в спину, смачно, з кров’ю. І зрозуміло, що це помста за його оцінки в Москві, за те, що він сказав, що це війна, а не спецоперація, через те, що сказав, що російська армія займається військовими злочинами. РФ стріляє йому в спину”, — заявив Арестович.

Щодо ситуації на фронті, то, за його словами, в Україні “дозрівають умови для воєнної перемоги”, хоча країна зазнає великих втрат у боях.

“Допомога від світових лідерів приходить дуже швидко. Вони зрозуміли, що ми не здамося! Другого Афганістану не буде”, — підсумував радник голови ОП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *