У другому турі президентських виборів Порошенко та Зеленський набрали б майже однаково голосів, – SOCIS

Новини Вінниці Новини України Топ

Різниця у президентських рейтингах Володимира Зеленського та Петра Порошенка скоротилася до рівня статистичної похибки. У порівнянні із 2019 роком  відставання одного кандидата від іншого у другому турі скоротилося у майже 25 разів – з 49% до 2%. При цьому Володимир Зеленський очолює антирейтинг українських політиків. 

Такі результати в рамках соціологічного дослідження «Про ставлення українців до загрози повномасштабної війни і способи подолання безпекової кризи» опублікувала соціологічна компанія SOCIS.

Якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, за Володимира Зеленського готові голосувати 23,7% серед тих хто визначився і піде на вибори. За Петра Порошенка – 21,9% серед тих, хто визначився та піде голосувати.

Різниця між Зеленським і Порошенком – у межах статистичної похибки. Інші кандидати: Ю.Тимошенко 9,3%, Ю.Бойко 8,5%, Д.Разумков 8,2%, Є.Мураєв 7,7%, І.Смешко 7,4%. Решта кандидатів мають менші результати.

Володимир Зеленський очолив антирейтинг українських політиків. За нього за жодних обставин не проголосують 31,8% опитаних.

У другому турі розрив між Зеленським і Порошенком скоротився до історичного мінімуму. За Зеленського готові голосувати 51%, за Порошенка – 49%. Як відомо, у 2019 році у другому турі Зеленський отримав 73, 22%, Порошенко 24,45%.

Нагадаємо, що за даними іншої соціологічної кампанії – КМІС, Володимир Зеленський та Петро Порошенко продовжують лідирувати у президентських рейтингах, при цьому Порошенко все більше зменшує відрив від опонента. Так, у грудні різниця між двома кандидатами становилася понад 7% (серед тих, хто визначився з вибором), а зараз вона становить 3,3%

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *