У Вінниці може з’явитись Трояндова площа, петицію взяли на розгляд

Новини Вінниці

Вінницька міська рада взяла на розгляд петицію про перейменування майданчика поблизу Донецького національного університету імені Василя Стуса на «Трояндову площу».

Як йдеться у відповіді міськради, пропозицію передали на розгляд Ради з питань історії культурної спадщини та топоніміки.

«З метою підвищення ефективності міської політики у сфері публічної історії, надання консультаційної підтримки, проведення наукових досліджень, а також вивчення пропозицій територіальної громади в питаннях, які стосуються історії, культурної спадщини та топоніміки, створено Раду з питань історії культурної спадщини та топоніміки Вінницької міської територіальної громади (далі – Рада), відповідно до рішення виконавчого комітету від 13.10.2016р. №2344 зі змінами.

Ваша пропозиція взята до уваги та передана на розгляд Ради. Про результати розгляду та прийняття рішення Вас буде повідомлено додатково», – йдеться у відповіді. 

Нагадаємо, після евакуації до Вінниці колектив ДонНУ на знак подяки подарував місту символ Донецька – ковану троянду. Її встановили поблизу будівлі заводу «Кристал», де розташувався центральний корпус університету-переселенця. На знак єдності України та двох українських міст – Вінниці та Донецька, майданчик, де встановлена кована фігура, пропонують назвати Трояндовою площею.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *