Держдума попросила Путіна визнати «республіки» ОРДЛО, у «ЄС» наполягають на санкціях проти російських депутатів

Новини Вінниці Новини Світу Новини України Топ

Державна дума Росії звернулася до президента Володимира Путіна із проханням визнати самопроголошені «республіки» на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. За проєкт постанови проголосував 351 депутат. 

В Україні вже  засудили наміри РФ визнати незалежність «ДНР» та «ЛНР».

Зокрема, співголова фракції партії «Європейська Солідарність» у Верховній Раді Ірина Геращенко заявила, що Україна має негайно запровадити санкції проти депутатів Державної думи Росії, які проголосували за визнання створених Кремлем незаконних квазідержав.

Шантаж депутатів - нардеп Ірина Геращенко заявила в СБУ і ОГП про шантаж у  соцмережах » Слово і Діло
Ірина Геращенко

«Що ми вимагаємо? Перше. Негайно санкційні списки відносно кожного покидька з Держдуми, який натиснув на кнопку за розчленування України. І це наш заклик до всього світу. Друге. Переглянути зараз порядок денний, щоб ми з вами приймали закони про підтримку української армії, а не оце все, що відбувається», – закликала Ірина Геращенко з трибуни парламенту.

Зауважимо, що рішення російських депутатів не означає визнання незалежності самопроголошених утворень, це має зробити Володимир Путін.

Як зазначає українська служба ВВС, напередодні до думи внесли два схожих проєкти постанови. Один внесли 19 січня комуністи, другий у понеділок представники провладної партії «Єдина Росія».

Проєкт КПРС, який і ухвалили, передбачає негайне звернення з відповідною вимогою до Путіна. Проєкт «єдиноросів» спершу передбачав консультації з російським МЗС.

Обидва проєкти Держдума розглянула у вівторок, більше голосів набрав документ комуністів – 351 голос, а «Єдиної Росії» – 310. При цьому частина єдиноросів підтримали проєкт комуністів.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *