Порошенко закликав владу забрати «руки геть» від Могилянки

Новини Вінниці Новини України Топ

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність»  Петро Порошенко закликав владу припинити тиск на національний університет «Києво-Могилянська академія» та повідомив про зареєстровану у Верховній Раді постанову щодо звільнення міністра освіти.    

 

«Атака на Могилянку носить світоглядний і ціннісний характер. Її позиція муляє владі, яка живе на ідеологічному принципі «какая разница». Могилянку атакують люди, яким все одно, яка мова, яка церква, і, судячи з неадекватної реакції на зростання російською загрози, — навіть байдуже, яка армія» , – зауважує Петро Порошенко 

«Національний університет «Києво-Могилянська академія»  — це вже бренд-легенда. В його основі не лише вільний науковий пошук, передові стандарти освіти і нульова толерантність до корупції. Академія завжди йшла в авангарді суспільних змін. І на Помаранчевому Майдані, і під час Революції Гідності викладачі та студенти Могилянки відстоювали європейський вибір України, і продовжують робити це на фронті. В нашій команді — теж чимало фахових і високоінтелектуальних випускників КМА з активною громадянською позицією», – констатує п’ятий президент.

«І точно не ставленику Зеленського Шкарлету визначати, чи відбулися вибори. То — повноваження відповідальних структур Могилянки, а вони своє слово сказали», – констатує Петро Порошенко.

«Сергій Квіт був успішним міністром-реформатором. Я впевнений, що буде надзвичайно ефективним президентом для НаУКМА, що він довів раніше, коли вже очолював академію» , – нагадав Петро Порошенко.

«Руки геть від Могилянки! А Шкарлет нехай «тихонько в лес уйдет»» . Для цього «Європейська Солідарність»  з «Голосом»  зареєстрували постанову про його звільнення. Вимагаємо поставити її на голосування. Ми з самого початку знали і попереджали, що Шкарлет не гідний того, щоби бути міністром освіти», – наголосив лідер головної опозиційної партії.

Нагадаємо, в результаті нещодавніх виборів президентом  Могилянки обрали Сергія Квіта. Але результати відмовилося визнавати міністерство освіти, чим спровокувало гучний політичний скандал.

Студенти Могилянки вийшли на акцію протесту під Кабінет міністрів з вимогою відставки міністра Сергія Шкарлета. В результаті міністерство освіти та науки скасувало свій попередній наказ про оголошення нового конкурсу на заміщення посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».  

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *