В «Академічному» у Вінниці скажений пес покусав дитину

Новини Вінниці Топ

У Вінниці підтверджено випадок сказу у безпритульного собаки. Пес покусав дівчинку у мікрорайоні «Академічний», що на півдні міста.

Інцидент трапився поблизу будинку №22 по вулиці Миколаївській. Від пса дитину врятував таксист, який проїжджав повз. В подальшому аналізи  підтвердили у тварини сказ.

Ситуація викликала занепокоєння у місцевих мешканців та представників самоврядування. Так, депутат Вінницької міськради від партії «Європейська Солідарність» Павло Чайковський звернувся до спеціалізованої служби, яка має провести вакцинацію безпритульних тварин в «Академічному». Щеплення чотирилапих вже стартувало. 

«Як було обіцяно, сьогодні виділено 35 доз вакцини від сказу. Спільно з волонтерами розпочата вакцинація тварин на Академічному та прилеглих територіях. Процес під контролем відповідних органів. Всі вакциновані тварини будуть внесені до спеціального реєстру. Будемо тримати на контролі дане питання та здійснювати вакцинацію тварин на постійній основі. Дякую всім, хто долучився до процесу.», – зазначив Павло Чайковський.

Тим часом  всіх, хто міг контактувати із хворим собакою, просять звернутися до лікарів та перевіритись на сказ. Мешканці мікрорайону розповідають, що саме цей пес неодноразово виявляв агресію до людей. Вони припускають: безпритульні чотирилапі можуть контактувати із дикими тваринами з прилеглого лісу, які можуть бути носіями сказу.  

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *