Восьмирічна вінничанка страждає на рідкісну форму лімфоми, потрібна допомога

Новини Вінниці Топ

Вінничанка Софійка Клочковська хворіє на рідкісне онкологічне захворювання – Неходжкінська В- лімфобластна лімфома. Недуга вразила кістки восьмирічної дівчинки. Наразі її лікують у Стамбулі, родина Софійки збирає кошти на її порятунок.    

Як пише видання NaПарижі, курс лікування вартує щонайменше 82,5 тисяч доларів. Близько половини цієї суми родина та небайдужі люди зібрали. Софійці довелося витримати високодозовану хімію. Це для дівчинки вже другий протокол лікування, загалом лікарі прогнозують, що їх буде три.

«Влітку у доньки діагностували захворювання, але три дослідження у місцевій лікарні давали три різні діагнози, але всі вони несли загрозу для життя дитини. Тож без остаточно встановленого виду онкології почали лікування. Зараз ми лікуємось у Туреччині», –  зазначає мати дівчинки Тетяна Клочківська.

Неходжкінська В- лімфобластна лімфома трапляється у одному випадку на 800 тисяч людей. І переважно у дорослому віці. Навіть в Інтернеті складно знайти випадки захворювання у дітей.

«І так як в Україні не було досвіду лікування хвороби, ми обрали лікаря-професора, яка лікувала 3-ох діток з таким діагнозом», – пояснила вінничанка вибір.

У перервах між лікуванням Софійка співає, танцює, малює та записує відео. Щоб оплатити повний курс лікування, родині не вистачає 44 тисячі доларів США. 

Реквізити для допомоги:

№ картки 5168 7456 1019 8571 Клочківської Тетяни

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *