Реанімації ковідних лікарень Вінниці заповнені більш, ніж наполовину

Новини Вінниці Топ

Реанімації «ковідних» лікарень Вінниці завантажені на 58%, тим часом бустерну дозу вакцини проти коронавірусу отримали 1 939 містян. Про це інформують у муніципалітеті.

Зазначається, що у стаціонарах перебуває 269 пацієнтів, усі вони кисневозалежні та здебільшого невакциновані. Медики фіксують значне зростання захворюваності серед містян. За минулу добу у Вінниці виявили 441 новий випадок COVID-19. Зросла кількість хворих, які перебувають на амбулаторному лікуванні, це 3108 вінничан.

«Ситуація з поширенням коронавірусної хвороби у Вінниці залишається дуже напруженою. Протягом останніх трьох днів спостерігається значне зростання кількості випадків хвороби. Тільки за останню добу у місті на COVID-19 захворіла 441 людина. В реанімаційних відділеннях вінницьких «ковідних» лікарень перебуває 29 пацієнтів, з них одна людина – на апараті ШВЛ. За минулу добу від коронавірусу померло троє вінничан. За прогнозами МОЗ, вже з кінця січня в Україні буде більше «Омікрону». Він рідше спричиняє серйозні симптоми, ніж попередні штами COVID-19, але «Омікрон» дуже заразний. Щоб вберегтись від цієї хвороби, потрібно дотримуватись санітарних правил та карантинних вимог», – говорить директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Щодо вакцинальної кампанії, то за минулу добу антиковідними вакцинами імунізувались 865 вінничан. Повний курс щеплень пройшли 148 800 людей, це – 49,6% від дорослого населення громади. На сьогоднішній день першою або двома дозами щепились 156 600 (52,2%) мешканців Вінниці. Бустерну дозу зробили 1939 містян.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *