«Бив до втрати свідомості»: слідчого з Вінниччини підозрюють у незаконному затриманні та катуванні неповнолітнього

Новини Вінниці Топ

Територіальне управління ДБР Хмельницького повідомило про підозру слідчому Гайсинського райуправління поліції у Вінницькій області. За даними слідства, чоловік незаконно затримав та побив неповнолітнього хлопця.

Повідомляється, що у  липні 2021 року поліцейський приїхав до села Ольгопіль для проведення обшуку. Слідчі дії відбувались в межах кримінального провадження щодо незаконної рубки лісу. Місцеві мешканці не побачили відповідної ухвали слідчого судді та вирішили не допускати поліцейського до свого помешкання.

Неповнолітній родич сім’ї знімав усі слідчі дії на телефон. Пізніше це кваліфікували, як «погрозу працівнику правоохоронного органу» та затримали хлопця.

Лейтенант поліції, який проводив затримання, достовірно знав, що юнак є неповнолітнім. А затримання неповнолітніх можливе лише за вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину. Слідчий надягнув на юнака кайданки та зі спільниками поставив хлопця на коліна, та бив його до втрати свідомості.

Після чого хлопця доставили до відділення поліції, де він пробув близько 17 годин.

За рішенням прокурора Вінницької обласної прокуратури, поліцейського, підозрюваного у побитті хлопця, було звільнено. Наразі встановлюються особи спільників, які були причетними до побиття неповнолітнього.

Вже колишньому правоохоронцю інкримінують перевищення службових повноважень, що супроводжувались насильством та погрозою застосування насильства, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями. Окрім того, його звинувачують у завідомо незаконному затриманні (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 371 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *