«Голодомор – результат окупації України», – Василь Зернецький

Новини Вінниці Топ

Період української історії з 1921-го по 1991-ий рік варто вважати періодом боротьби за відновлення незалежності, а радянський режим – окупаційним. Голодомор же, пам’ять жертв якого країна вшановувала 27 листопада, є елементом цілеспрямованої війни Кремля проти України.

Таку думку висловив куратор Вінницької обласної організації партії «Європейська Солідарність» Василь Зернецький в етері «Інтелект-шоу ЄС».

«Голодомор – наслідок війни проти України та результат окупації країни більшовиками. У роки Перших визвольних змагань ми мали державу, а роки з 1921-ий по 1991-ий були сімдесятиріччям окупації», – висловився політик.

Василь Зернецький зазначив, що у 2021 році, коли ми маємо всі беззаперечні докази злочинів радянського режиму, ні у кого в світі не може виникати сумнівів: геноцид проти українців був цинічно спланований Кремлем.

«Коли відкрили державні архіви СБУ і можна було ознайомитись із документами про Голодомор, я, ще студентом, пішов та почитав їх та виявив для себе беззаперечні факти організації голоду на державному рівні. Розмови про «голод, спричинений важкими часами», якими зараз російська пропаганда намагається виправдати злочин Голодомору, не витримують критики, адже насправді є документальні свідчення державної організації та контролю державних органів за виконанням розпоряджень з обмеження населенню доступу до їжі. Голодомор спричинений роботою держапарату».

На переконання політика, не те що у світі, а й і в самій  Україні досі можна почути думки, які виправдовують злочин Голодомору, лише тому, що в нашій країні періоди національного піднесення та державного будівництва змінюються періодами зрад та популізму, і навпаки.   

«Радянська епоха була епохою окупації та репресій. І розуміння цього дає відповідь на питання, чому був Майдан, чому зараз Росія з нами воює, чому ми пішли захищати свою землю у 2014 році. Щоб закріпити цю істину у свідомості громадян, ми повинні мати вмотивовану владу з державницькою ідеологією», – підсумував свою думку Василь Зернецький.

Нагадаємо, «Інтелект-шоу ЄС» – це ток-шоу, яке виходить за підтримки Вінницької організації партії «Європейська Солідарність». Програма представляє собою дружнє обговорення вінничанами актуальних подій тижня. Прямий ефір ток-шоу – щочетверга на Facebook-сторінці «Європейська Солідарність Вінниччина».

Повний випуск рограми дивіться за посиланням.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *