«Європейська Солідарність» – лідер електоральних симпатій, «слуги» – тепер у ролі наздоганяючих , – КМІС

Новини Вінниці Новини України Топ

Якби вибори до Верховної Ради проводилися наступної неділі,  найбільше голосів виборців отримала б партія «Європейська Солідарність». Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 26 по 29 листопада.

Так, за «ЄС» проголосували б 14,8% від усіх опитаних та 17,1% серед тих, хто визначився. Водночас, партія «Слуга народу» опустилась на друге місце, її рейтинги продовжують зниження. За неї готові голосувати 13% від усіх опитаних, або 15% серед тих, хто визначився.

В опитування, яке КМІС провів у жовтні 2021 року, за «ЄС» готові були голосувати 13,9% від усіх та 15,7% серед тих, хто визначився. За «Слугу народу» – 13,7% від усіх та 15,5% серед тих, хто визначився.

Інші партії мають такі рейтинги: «Батьківщина» – 11,5% від усіх опитаних, «Розумна політика» – 8,6%, ОПЖЗ – 8%,  «Сила і Честь» – 5,8%, Українська стратегія Гройсмана – 5%, Радикальна партія Олега Ляшка – 4,7%, «Наші» – 4,6%. Решта політсил мають значно нижчі показники.

«Європейську Солідарність» більшість опитаних називають головною і реальною опозицією до влади – так думають 28,6% опитаних.

ОПЗЖ – 23,2%, «Батьківщину» 17,8%, партію «Голос» 4,4% опитаних.

Всеукраїнське опитування «Соціально-політична ситуація в Україні» проводилося Київським міжнародним інститутом соціології у листопаді 2021 року. Опитування здійснювалося методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). Польовий етап дослідження тривав з 26 до 29 листопада 2021 року. Загалом в рамках дослідження було проведено 1203 інтерв’ю.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3.2% для показників, близьких до 50%, 2.7% для показників, близьких до 25 або 75%, 2.1% для показників, близьких до 12 або 88%, 1.4% для показників, близьких до 5 або 95%, 0.7% для показників, близьких до 1 або 99%.

Нагадаємо, за даними соціологічної служби Центру Разумкова,у листопаді порівнянно із жовтнем впали рейтинги «Слуги народу» та Президента Володимира Зеленського, натомість підтримка головних опонентів влади: «Європейської Солідарності» та п’ятого Президента України Петра Порошенка – зростає.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *