У Вінниці презентували дитячу книгу про Голодомор

Новини Вінниці

У Вінниці презентували книгу про Голодомор. Це книжка для дітей дошкільного віку.

Про це повідомляє  ОДА.

Під час презентації видання «Скриня», авторка у режимі онлайн розповіла історію написання книги та поділилася своїм баченням, як потрібно спілкуватися з дітьми різного віку на тему Голодомору-геноциду в Україні.  Крім того, примірники письменниці Катерини Єгорушкіної передали у різні бібліотеки Вінниці.

«Багато було роботи над книгою, щоб вона стала живою – в ній мав бути емоційний заряд. Моя бабуся говорила зі мною про Голодомор. Про те, як померло дві її молодші сестрички, як вони були багаті і як все змінилось враз. Це мене пригнічувало, але і робило глибшою, об’ємнішою. Я хочу передати цей непростий досвід і своїм дітям, і тим, з якими я працюю. Ці теми замовчувати не треба. Цей емоційний заряд створив метафори для цієї книги. Я боялась, що видавництво не захоче її друкувати, адже тема дуже непроста. Але якщо її не піднімати, то ми зможемо виростити невдячних споживачів, які не знатимуть хто ми є насправді», – розповіла авторка книги Катерина Єгорушкіна.

Для бібліотекарів презентував видання «Скажи про щасливе життя…» – книгу спогадів сільської вчительки Анастасії Лисивець з Київщини, яка пережила Голодомор; книгу-каталог виставки «Спротив геноциду»; «Репресовані щоденники»; «Людяність у нелюдяний час» – про доброчинців у часи Голодомору 1932-1933 років.

До слова, пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років Україна вшановую щороку в четверту суботу листопада. У 2021 році День пам’яті жертв голодоморів припав на 27 листопада.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *