Вежі, віл та оратій: в Оратові на місці зруйнованої зупинки з’являться скульптури

Новини Вінниці

У селищі Оратів на місці зруйнованої зупинки встановлюють скульптурну композицію із вежами та волом. У громаді зазначають, що арт-об’єкт символізуватиме минуле та сучасне Оратова. Скульптури – робота місцевого митця Анатолія Тіторука.

«Уже відновлені колони у вигляді веж. На кожній із них майорять прапори нашої держави та громади. Крім того, на колонах будуть зображені Герби – України та Оратівщини!!! Буде також встелено дороговартісну плитку. Плитка і поребрик закуплено. Буде відновлена підпірна стінка та залізна огорожа. Підсвітка та обов’язково – відеокамера», – зазначає голова Оратівської громади Галина Лошак.

Очільниця громади нагадала, що елементом герба та прапора Оратова є рало. А якщо є рало – має бути і віл, який його тягне.

«Оратів – це край оратаїв, славних землеробів. Тому має бути віл, який тягне рало. Цього року ми не встигнемо за ралом зобразити і встановити землероба, бо не дозволяють уже погодні умови. Але весною буде ще встановлений один елемент композиції – оратай», -запевнила очільниця громади.

Галина Лошак стверджує, що оскільки «віл – одна із улюблених тварин українців», і «символізує трудолюбство та наполегливість», а саме цією дорогою «наші пращури їздили волами по сіль та до Києва», то зону мають прикрашати вежі, віл та землероб.

За словами голови громади, «ні копійки коштів з бюджету не витрачаємо на проєкт». Вона запевняє, що усю композицію зроблять за кошти місцевого мецената.

«Раніше люди, які проїжджали наш Оратів, запитували: чого нічого не робите із зруйнованою зупинкою? Бо про Оратів через неї складається негативне враження. Інші містечка можуть похвалитись благоустроєм, фонтанами, територіями для відпочинку людей. А в Оратові – руїни. Ось і прийшов час змінюватись і нам», – зауважила голова ОТГ.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *