Вінницький фінансист: Державний бюджет не отримав половини надходжень

Відео Новини Вінниці Новини України Топ

За даними Державного казначейства, цього року державний бюджет України отримав на 50% менше податкових надходжень, ніж було заплановано Урядом. Так, до бюджету надійшло 440,7 млрд грн замість очікуваних 881,6 млрд грн.

Аналізуючи відкриті дані Держказначейства, вінницький фінансист Дмитро Дідковський зуаважив, що таке суттєве відставання від запланованих показників могло бути лише з трьох причин:   

Зниження Урядом податків вдвічі;

Зниження валового внутрішнього продукту удвічі;

Розкрадання половини надходжень до дердавного бюджету.

Оскільки в Україні не спостерігалось ані першого, ані другого, фінасист припустив, що гроші не доходять до бюджету через банальну корупцію. У якості прикладу масштабної корупції Дмитро Дідковський навів виведення з-під системи Prozorro проєкту будівництва київської окружної дороги, на який було виділено 100 мільярдів гривень.

Фінансист підкреслив, що в умовах монолітності влади та майже всемогутності Офісу Президента, в яких зараз існує Україна, відповідальність за колосальні збитки несе виключно Президент.

«У всіх цих процесів є ім’я, прізвище та по батькові. Оскільки в нас монобільшість, оскільки в нас моновлада, насправді за усіма процесами стоїть тільки одна особа – Зеленський Володимир Олександрович», – сказав Дмитро Дідковський.

Детальніше те, що сьогодні відбувається з податковими надходженнями до державного бюджету – на ютуб-каналі Вінниця NOW.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *