«Мій корабель»: вінницький незрячий бард презентував слухачам ліричну баладу

Відео Новини Вінниці

Вінничанин Олександр Волощук – відомий бард, поет і композитор. Чоловік – незрячий, і веде художню самодіяльність із громадянами з вадами зору зору на базі Вінницького підприємства УТОС.

Раніше Олександр активно брав участь у всеукраїнських фестивалях авторської пісні. Приміром, у Чернівцях і Дніпрі. Тепер 56-річний музикант намагається вийти на новий рівень: розмістив власну пісню «Мій корабель» в мережі «Ютуб» і мріє про створення кліпу.

«Мій корабель» – це балада, яка складається із двох частин. 

   

«Пісня під гітару «Мій корабель» звучала ще на першому Всеукраїнському фестивалі інвалідів у 90-х роках. За підтримки директора Вінницького підприємства УТОС Костянтина Ільницького днями її розмістили у вільному доступі в мережі «Ютуб». По суті, у цій композиції – моя автобіографія. Я народився у Республіці КОМІ, а у 1979 році разом із батьками переїхав до України. Друзів розкидало по багатьох регіонах» – розповідає Олександр Волощук.

Нині бард працює над фонограмою ще однієї пісні «Блюз-тусовка». Вона присвячена першому фестивалю «Доля» у Чернівцях за участі Іво Бобула та інших відомих музикантів. 

«Мені особливо запам’яталося дружнє спілкування після фестивалю «Доля». Тоді у маленькому готельному номері зібралися 14 музикантів. Гітара ходила по колу майже цілу ніч! Ці враження і стали основою композиції «Блюз-тусовка» », – пояснив Олександр Волощук.

Олександр працює в обласному центрі культури «Щедрик», веде художню самодіяльність із інвалідами по зору на базі Вінницького підприємства УТОС.

«В нашому ансамблі при УТОС є не лише співаки, але й композитори. Приміром, керівник клубу художньої самодіяльності Наталія Слюсарчук. Або Олександр Войтко – професіонал, який брав участь у «Червоній руті» та інших престижних фестивалях», – розповів Олександр Волощук.

Водночас, вже майже 30 років Олександр Волощук є вуличним музикантом. Зазвичай він співав в районі ринку «Урожай», раніше – біля залізничного вокзалу. Гітару змінили клавішні інструменти, але мелодії незрячого барда незмінно викликають цікавість та схвальні відгуки перехожих.       

За матеріалами пресслужби Вінницького підприємства УТОС

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *