Тваринам з «Подільського зоопарку» Вінниці додаватимуть до раціону відвар з плодів шипшини. Напій мешканцям зоопарку даватимуть з метою профілактики сезонних вірусних захворювань, в тому числі, спричинених грипом та коронавірусом.
У зв’язку із різким погіршенням епідеміологічної ситуації колектив ВОКСЛП «Віноблагроліс» спільно з колективом «Подільського зоопарку» заготовив 200 кілограмів плодів шипшини.
«Настій плодів шипшини надзвичайно багатий вітаміном С. Його вживання позитивно впливає на роботу імунної системи як людини, так і тварини. Будемо варити нашим тваринам чаї з цієї ягоди,. Щоб наші підопічні не хворіли респіраторними захворюваннями. Екстракт шипшини будемо додавати у воду, якою напуватимемо тварин», – пояснив директор «Подільського зоопарку» Євген Ткачик.
За словами Євгена Ткачика, наразі проводиться термічна обробка плодів. Згодом їх помістять у спеціальні ящики. Екстракт шипшини додаватимуть у воду тваринам тричі на тиждень.
Заготовку плодів шипшини проводили у лісах Вінницької області. Долучились до роботи колективи усіх районних підрозділів ВОКСЛП «Віноблагроліс».
Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці