Шеф «Пекельної кухні» допомагає розробити меню соціального ресторану «Коцюбинський 220»

Новини Вінниці

Олександр Якутов, відомий український шеф-кухар, який одним з перших почав вишукувати і популяризувати локальні продукти, допомагатиме соціальному ресторану «Коцюбинський 220» у створенні неповторного меню.

Про це повідомили на сторінці проекту. Робочі моменти й консультації – це завжди нові відкриття і маса інформації.

«Розібрати страву на інгредієнти, переосмислити та знову зібрати… розкласти кухню на регіони, села, історії, людей, що розповіли тобі їх і сотворити з цього меню.

Проферментувати все, що ферментується і спробувати на тарілці, поєднати традиційність і техніки, перемішати, перескладати у горщику і подати на стіл.» – вказано у публікації.

Як вдалося ресторану, що лише створюється отримати таку потужну консультаційну допомогу?

Возможно, это изображение (1 человек, сидит и в помещении)

На це питання нам відповіла керівниця проекту Павлова Олена.

«З Олександром ми давно маємо дружні кулінарні стосунки. Він завжди підтримує проекти, що спрямовані на популяризацію локальних продуктів, української кухні і неодноразово на міжнародному рівні давав “звані вечори” українських страв. Тож, він радо відгукнувся на наше прохання і, незважаючи на свою шалену зайнятість, приділив час, щоб допомогти нам не лише максимально ефективно використати кулінарні історії з життя пиьсменника, а й гармонійно поєднати їх —  Західну Україну, Бессарабію і Поділля, Крим і Італію, а саме острів Капрі, де письменник жив і творив певний час».

Довідка:

Алекс Якутов Пекельний Шеф у проекті «Пекельна кухня».

«Після закінчення школи був схильний до юнацького романтизму і вступив до морехідки ЯКРУ (Якутський командне річкове училище). Коли проходив практику, мені було цікавіше знаходитися на камбузі, ніж у рубці або машинному відділенні. Тому вирішив здійснити свою дитячу мрію – стати кухарем. Розпочав з професії фаршоскладач, саме так і зародилася моя любов до м’яса. Коли зміг заробити достатньо грошей і продав машину, поїхав до Італії навчатися у школу IFSE (Italian food style education) у місті Турин», – розповідає про себе шеф-кухар

Нагороди: ресторанна премія «Пальмова гілка»: бронзова – у 2015 році, срібна – у 2016-му. у 2017 році давав звану вечерю сучасної української кухні, приурочену до Дня Незалежності України, в Раді Європи, Страсбург, Франція. амбасадор італійської школи IFSE в Україні.

До слова, «Коцюбинський 220» – соціальний інклюзивний ресторан, який створений силами меценатів та проактивних громадян. Заклад розташований за адресою проспект Коцюбинського, 53.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *