Верлан-Кульшенко: Сімейних лікарів Вінниці незаконно відправляють на нічні чергування констатувати смерть пацієнтів

Відео Новини Вінниці Топ

У Вінниці швидка допомога не виїжджає на випадки констатації смерті громадян вночі, у святкові та вихідні дні, оскільки ця послуга не входить до пакету НСЗУ. Департамент охорони здоров’я міської ради вийшов із ситуації, запровадивши нічні чергування сімейних лікарів.

Впродовж останніх двох тижнів сімейних лікарів спонукають підписувати згоду на участь у спільних з поліцією нічних чергуваннях на виконання порядку констатації смерті. З такою проблемою медики звернулись до депутатки міської ради від «Європейської Солідарності» Олени Верлан-Кульшенко.

Депутатка стверджує, що такі чергування суперечать законодавству і фактично заважають сімейним лікарям виконувати безпосередні професійні обов’язки. Тому пані Олена пропонує скасувати їх, а натомість «віддати» роботу з констатації смерті іншим структурам, наприклад патологоанатомічному бюро.

«Можливо варто укласти угоду з патологоанатомічним бюро, а не зловживати медециною і не трактувати закони так, як хоче це робити департамент?», – стверджує депутатка.

Детальніше про проблему – сюжеті ютуб-каналу Вінниця.Now.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *