Інфекційна лікарня Вінниці на 70% заповнена хворими на коронавірус

Новини Вінниці Топ

Міська інфекційна лікарня Вінниці на 70% заповнена пацієнтами із коронавірусом. Наразі у ній перебуває 143 пацієнти із підтвердженим коронавірусом, 22 з них — в реанімації. Про це розповів «Суспільному.Вінниця» очільник медзакладу Костянтин Ліваковський.

Як розповів завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Степан Томин, наразі госпіталізують пацієнтів у вкрай важкому і середньому станах. В останній приймальний день поступили 42 пацієнти. Щеплення проти COVID-19 мають одиниці,. Повну вакцинацію пройшли 17% населення, а однією дозою — 37%.

Головна інфекціоністка Вінниччини Лариса Мороз зауважила, що коронавірус мутував. За її словами, кількість пацієнтів, які потребують кисню, нині перевищує 85 відсотків, додає Мороз.

«Ця нова хвиля коронавірусу більше в 99% спричинена новим дельта вірусом. Він характеризується більш коротким інкубаційним періодом і стрімким розвитком дихальних розладів на 3-5 день. Тому останні тижні ми спостерігаємо різке зростання госпіталізації саме важких хворих», — каже Лариса Мороз.

Нагадаємо, протягом 19 жовтня на Вінниччині виявили 444 випадки коронавірусу.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *