Ще дві вулиці Терешкової перейменували на Вінниччині

Новини Вінниці

У Бершадській громаді Вінницької області перейменували дві вулиці, названі на честь Валентини Терешкової. Відповідне рішення ухвалила сесія міської ради, передає Veжа.

Вердиктом сесії міськради було вирішено перейменувати вулицю Терешкової у селі Війтівка Гайсинського району Вінницької області на вулицю В’ячеслава Чорновола. Окрім того, було перейменовано вулицю Терешкової у селі Красносілка Гайсинського району на вулицю Затишна.

Зауважимо, що рішенням Бершадської міськради також постановила перейменувати вулицю Радгоспна у селі Устя Гайсинського району Вінницької області на вулицю Заводська. 

До слова, наприкінці травня в Гнівані вулицю Валентини Терешкової було ухвалено перейменувати на вулицю Юності. Тоді за рішення проголосувала громада Гнівані. Міська влада затвердила перейменування на черговій сесії 23 червня.

Зауважимо, Валентина Терешкова – перша у світі космонавтка.

Вона обіймала керівні посади в компартії СРСР і на сьогодні є депутаткою Держдуми РФ від «Єдиної Росії». Вона голосувала за анексію Криму 2014 року та за надання Державною Думою РФ дозволу президентові РФ вводити російські війська на територію України.

Терешкова активно підтримує загарбницьку політику керівництва Росії щодо України, ставлячи під сумнів суверенітет і територіальну цілісність держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *