Роботи на кар’єрі: мешканців Стрижавки попереджають про вибухи

Новини Вінниці

У Стрижавці, що неподалік Вінниці, сьогодні, 12 жовтня, відбудеться планове подрібнення гірської породи на місцевому кар’єрі. На сайті громади попереджають, що роботи виконуватимуться методом свердловинних зарядів, тож громадяни почують вибухи.

«За інформацією ТОВ “Стрижавський граніт” 12.10.2021 року з 12:00 до 18:00 год. буде проведено планове подрібнення гірської породи методом свердловинних зарядів», – зазначено у повідомленні на сайті громади.

До слова, ПрАт «Стрижавський кар’єр» видобуває та виготовляє щебінь фракційний, відсів, камінь бутовий, бетон та розчин.

Зауважимо, що метод свердловинних зарядів застосовується на кар’єрах при уступній відбійці і проведенні траншей, а також для відбійки руди в очисних вибоях з паралельним або віялоподібним розташування свердловин, при розробці ціликів і при відбійці стелин. Заряд у свердловині розміщують у вигляді суцільної або переривчастої колонки, яка згори засипана вибійним матеріалом (забивкою). Свердловини висаджують серіями, які розташовані паралельно до вибою у один (одиничне висадження) або декілька рядів (багаторядне висадження). Висадження здійснюється електричним способом або за допомогою детонуючого шнуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *