В Україні збільшили бюджет пенсійного фонду

Новини Вінниці Новини України

Кабінет міністрів у ході сьогоднішнього засідання ухвалив рішення про збільшення бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік на 18,5 млрд грн.

Як повідомляє УНІАН, збільшення бюджету ПФУ дозволить повністю покрити потреби у зв’язку з плановим підвищенням пенсій з 1 грудня.

Прем’єр-міністр заявив, що зростання пенсій має відбуватися за тим графіком, який був встановлений урядом, без будь-яких відхилень.

«Сьогодні пропонуємо збільшити ресурс Пенсійного фонду, щоб українські громадяни вчасно і повною мірою отримували пенсії та доплати. Зокрема, пропонується збільшення дохідної та видаткової частини Пенсійного фонду України більш ніж на 18 млрд грн, що дозволить повністю покрити потреби у зв’язку з плановим підвищенням пенсій з 1 грудня», – сказав Шмигаль.

За його словами, підвищення відбудеться у зв’язку із зростанням мінімальної зарплати до 6500 грн, тому мінімальна пенсія складе 2600 грн.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, Його метою є забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати пенсій, для чого необхідно збільшити дохідну та видаткову частини бюджету Пенсійного фонду на 18,5 млрд грн.

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *