У Вінниці відбувся хакатон IT-стартапів

Новини Вінниці

На ІІ хакатоні стартапів 1UP StartUP у Вінниці представили сім інноваційних проєктів. Як пише видання «День», команди з двох-трьох учасників 6 годин працювали над стартапами, які мають потенціал масштабуватися на глобальний ринок. Журі та потенційні інвестори віддали перемогу проєкту Stenograph, який має на меті створити застосунок під назвою Meeting Assistant. Він у режимі реального часу фіксуватиме задачі на онлайн зустрічах і стане помічником для бізнесу у постановці та виконанні задач.

Окрім того, під час хакатону команди розробили додаток для генерації контенту, інструмент для прозорого керування будівельними проєктами, застосунок для виклику швидкої допомоги, AR-платформу для навчання студентів-медиків, криптоцінники для магазинів та додаток для інноваційної музичної школи онлайн.

Організатор заходу Дмитро Парпальос зауважив, що учасники разом експертами та менторами працювали над формулюванням ідеї та прототипу продукту, досліджували ронок та конкурентів, описували бізнес-моделі реалізації стратапу та готували його презентацію на загал.

«Спільно з кількома IT-компаніями, IT-школами ми створили стартап спільноту для того, щоб у Вінниці вироблялося якомога більше якісних IT-продуктів, які будуть продаватися не тільки у Вінниці, а й по всьому світу, –каже Дмитро Парпальос. – Хакатон покликаний зібрати ці ідеї та наповнити їх змістом, показати практичну стратегії їх реалізації. Кожна команда представила достойні продукти. За це усі учасники отримали призи від партнерів та спонсорів хакатону. А проєкт-переможець – сертифікат на безкоштовне місячне перебування у просторі інновацій «Miro Space».

Хакатон відбувався в молодіжному центрі «Квадрат». Участь та вхід на захід був безкоштовним, тож у залі забралося чимало глядачів.  

Актуальні новини Вінниці та області в нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *